22 вересня 2022 р. 16:29

Сільська рада на Одещині розірвала угоду стосовно ремонту школи за понад 2 мільйони

Сільська рада на Одещині розірвала угоду стосовно ремонту школи за понад 2 мільйони

Управління освіти, культури, молоді та спорту Вигодянської сільської ради за втручання прокурорів розірвало угоду підприємством щодо капітального ремонту внутрішнього електрозабезпечення Василівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів за 2,1 мільйони гривень.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Угоду управління уклало у грудні 2021 року. Втім, в прокуратурі зазначили, що компанія не надала передбачені умовами тендеру документи про наявність обладнання, працівників відповідної кваліфікації, документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору, наявність фінансової спроможності, не надано довідки про відсутність або наявність податкового боргу чи інших фінансових зобов’язань, що унеможливлюють реальне виконання договору. Однак угоду не розірвали й тоді.

У зв’язку із зазначеним, прокурори звернулись на адресу Вигодянської сільради із запитом з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, на виконання якого прокуратуру повідомлено про усунення порушення шляхом розірвання вищезазначеного договору.

Аналогічно за втручання Болградської окружної прокуратури розірвали договір між комунальним підприємством "Комфорт-16" та ФОП про придбання матеріалів для ремонту водомереж за кошти місцевого бюджету на суму 643 тисячі гривень.

Так, замовником не дотримано принципів здійснення публічних закупівель, зокрема договір укладено без використання електронної системи закупівлі та без належного обґрунтування щодо застосування закупівлі із позначкою «Українська Визвольна Війна».

Зазначимо, що Господарський суд Одеської області призначив на 22 вересня підготовче засідання за позовом заступника керівника Приморської окружної прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт та відпочинок" та фізичної особи-підприємця Василя Ієремії.

Також Управління капітального будівництва Южненської міської ради розірвало угоду з фізичною-особою підприємицею (ФОП) Веронікою Большаковою, укладену у лютому 2022 року. 

Господарський суд Одеської області відкрив провадження у 13 справах про визнання недійсними договорів з біологічної меліорації штучних водойм, укладених між Кілійським міжрайонним управлінням водного господарства та суб’єктами господарювання. 

Поділитися