26 серпня 2022 р. 08:21

Шторм змусив ворога максимально скоротити своє угруповання, що погрожує Одещині

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Штормова погода в Чорному морі змусила ворога скоротити кількість ракетоносіїв до двох – надводного та підводного, а великих десантних кораблів зовсім немає.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Відповідно кількість ракет, націлених на Одещину зокрема та Україну в цілому, в Чорному морі зменшилась до 12 "Калібрів". Зазначимо, що досі мінімумом, який можна вже назвати традиційним, були чотири ракетоносії із 16 чи 28 ракетами "Калібр" у залежності від того, були вони всі надводні чи серед них були підводні човни.

Кількість великих десантних кораблів також постійно змінюється, хоча впродовж останнього тижня військові спостерігають взагалі повну відсутність цього типу суден серед тих, що знаходяться на чатуванні, погрожуючи Одещині.

Тим не менш, військові наголошують, що й ракетна загроза, й мінна небезпека не втрачають актуальності.

Зазначимо, що окрім обстрілів цієї війни на території Одещини залишаються ще "відлуння" Другої світової. Так, в Одеському районі сапери вчора, 25 серпня, знищили артилерійський снаряд калібром 122 мм часів минулого конфлікту.

Військові постійно попереджають про можливе винесення морських мін на узбережжя, та можливу детонацію цих боєприпасів, тож людям рекомендується утриматись від купання в морі. Так, 21 серпня військові знищили дві морські міни, а 14 серпня у Затоці в Одеській області в результаті ігнорування заборони виходити на узбережжя Чорного моря та купатися в водоймі постраждали п’ятеро людей.

Причому троє чоловіків віком 25, 32 та 53 роки із Чернігівської, Запорізької та Житомирської областей загинули. Під час детонування отримали травми 43-річний чоловік з Чернігівщини та 44-річна жінка з Київщини, які перебували поряд на узбережжі. 

Щодо ворожої ескадри, то зменшення на чатуванні великих десантних кораблів вже спостерігалося у липні. Хоча навіть тоді один ВДК залишався в ескадрі. Потім ворог повертав ВДК.

Поділитися