26 червня 2022 р. 09:49

Шторм у Чорному морі за день зменшив ворожу ескадру на ще один корабель

ФОТО: znaj.ua

(ФОТО: znaj.ua)

Через шторм в Чорному морі ворожа ескадра, яка загрожує Одещині продовжує зменшуватися - станом на вечір 25 червня чатували лише два кораблі-ракетоносії.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Проте військові наполягають на тому, що сигнали попередження про повітряну тривогу лишаються обов’язковими для реагування, а використання узбережжя та прибережних вод для відпочинку – небезпечними.

Зранку 25 червня ескадра окрім двох ракетоносіїв складалася також з одного великого десантного корабля. 

Між тим на тимчасово окупованих територіях Миколаївщини і Херсонщини російські військові викрадають родичів українських військових, у тому числі й дітей. Особисті дані їх знаходять в захоплених адмінбудівлях або за допомогою колаборантів. Спроби волонтерів налагодити поставку ліків, товарів першої необхідності в окуповані громади наражаються на обстріли окупантів.

Ще позавчора корабельне угруповання ворожого флоту складало п'ять ракетних та три великих десантних кораблі.

За 4 місяці російського вторгнення по Одеській області гатили понад 70 ракетами. Зокрема прокурори задокументували 42 випадки обстрілів російськими військовими, з них 33 – ракетною зброєю.

Великобританія готова долучитися до розмінування та розблокування одеського порту. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна готова надати допомогу в операціях з розмінування біля південного узбережжя України і розглядає можливість страхування кораблів для переміщення мільйонів тонн зерна, що застрягло в портах Одещини. 

Поділитися