22 вересня 2022 р. 14:26

Школярка з Южного зібрала 31 тисячу для ЗСУ завдяки знанню географії

Фото: Суспільне. Одеса

(Фото: Суспільне. Одеса)

Школярка з міста Южне, 10-річна Катерина Кутинець, передала до благодійного фонду Сергія Притули 31 тисячу гривень, які зібрала, граючи з людьми у "вікторину навпаки".

Сенс вікторини полягав в тому, що гравець задавав дівчині питання з географії, а за кожну її правильну відповідь платив гроші, повідомляє Суспільне Одеса. 

У гру Катя зіграла і з Сергієм Притулою, а потім передала йому зароблені гроші. Дівчина повідомила, що у неї є ще карти з грою "хронологія", тож коли вона вивчить їх, то повторить збір коштів з метою заробити 50 тисяч. 

ВІДЕО: Суспільне. Одеса

Зазначимо, 17 вересня в Доброславі відбувся благодійний ярмарок "Вірю в ЗСУ", де були виставлені на аукціоні картини одеських художників, скульптури, вироби декоративно - ужиткового мистецтва, на якому було зібрано 119 тисяч гривень. Крім того, були також виставлені різноманітні ексклюзивні прикраси, домашня випічка, мед та інше – зібрано 103 тисячі 867 гривень, отже всього зібрано на цьому заході 222 тисячі 867 гривень. 

Того ж дня в Рені Ізмаїльського району Одеської області відзначили День міста. Офіційно місту на Дунаї виповнилося 474 роки. 

Однак в цьому році цю дату відзначили без концертів та традиційних народних гулянь, однак провели благодійний ярмарок, зібрані гроші з якого підуть на допомогу Збройним силам України.

Одеські програмісти Гліб Варєшкін та Альберт Вірміні з командою виготовляють павербанки із використаних одноразових електронних цигарок та непрацюючих батарей ноутбуків.

Поділитися