10 жовтня 2022 р. 12:16

Школи Одещини переведуть на дистанційне навчання до 14 жовтня

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Школи Одеської області через ситуацію, що склалася із небезпекою ракетних та інших повітряних атак, переведуть на дистанційне навчання до 14 жовтня. 

Про це ІзбірКому повідомив директор департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Раніше міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет звернувся до керівників обласних адміністрацій та закладів освіти із відповідним проханням. 

"Сьогодні ворог знову завдав нищівних ударів у частині регіонів та столиці.  Звертаюся до начальників ОВА та керівників закладів освіти! Наше завдання максимально убезпечити всіх учасників освітнього процесу. Тому прошу прийняти рішення щодо навчання в дистанційному форматі до кінця поточного тижня (до 14.10.2022)", - закликав міністр.

Також про переведення шкіл на дистанційне навчання повідомили в Одеській мерії. 

"Згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України всі заклади освіти муніципальної форми власності працюватимуть дистанційно до 14.10.2022 року. Життя і здоров’я дітей є найвищою цінністю", - зазначили у мерії.

Зранку сили протиповітряної оборони збили в небі над Одеською областю три російські ракети та чотири безпілотних літальних апаратів - дронів-камікадзе.

10 жовтня Україна зазнала масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе. 

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомляв про 47 ракет, що їх випустили росіяни.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що зранку росіяни випустили вже 75 ракет. 41 з них знешкоджена силами ППО, але ракет було ще більше.

Вчора, 9 жовтня, ворог також намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе

8 жовтня, близько 15:00 години, у Білгород-Дністровському районі Одещини сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" ліквідували черговий російський безпілотник оперативно-тактичного рівня. 

Ввечері, з 20:00 до 21:30, 7 жовтня російські окупаційні війська атакували трьома дронами-камікадзе Shahed-136 Одещину та Миколаївщину. 

На Одещині за період з 24 лютого по 24 вересня 2022 року експертами зафіксовано 237 епізодів воєнних злочинів. 

Поділитися