25 лютого 2022 р. 09:05

СБУ затримала диверсанта в Чорноморську

СБУ затримала диверсанта в Чорноморську

Співробітники Служби безпеки України затримали у Черноморську в Одеській області проросійського диверсанта, який малював спеціальні мітки-орієнтири для ворога.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Там також зазначили, що якщо громадяни помічають таких підозрілих осіб то слід телефонувати 102 або до СБУ за номером 0 800 501 482. 

"По можливості організуйте їх громадянське затримання.  Якщо ви побачили мітки (хрест, коло тощо) нанесені люмінесцентною чи світловідбиваючою фарбою, визначте місце, де вони знаходяться", - йдеться в повідомленні.
 
При цьому слід вказати назву населеного пункту, де саме знаходиться знак та якщо мітка - на трасі, то вкажіть відстань від населеного пункту, або інші орієнтири.

"Зафарбуйте, засипте або іншим способом знищіть позначку. Це може бути система сигналів, які використовує ворог для координації вторгнення", - наголошують в СБУ.

Нагадаємо, Генеральний штаб збройних сил України оприлюднив оперативну інформацію щодо бойових дій станом на шосту ранку, в якій не оминули Одеську область.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію на території усіх регіонів країни та Києва.

В Одесі та Одеській області запроваджена комендантська година.

Верховна Рада підтримала запровадження воєнного станув Україні 300 голосами не голосував один депутат, відсутні були 41, а проти не голосував ніхто.

Президент України Володимир Зеленський скликав Раду Національної безпеки і оборони зранку через агресію РФ.  

23 лютого Верховна Рада підтримала запровадження надзвичайного стану. За це рішення проголосували 335 депутатів.

23 лютого РНБО звернулася до Верховної Ради щодо введення надзвичайного стану в Україні.

Напередодні президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про офіційне визнання так званих Донецької та Луганської народних республік (окуповані окремі райони Донецької та Луганської області)

Дивіться також, хто з нардепів-одеситів підтримав закон про право на цивільну вогнепальну зброю.

Більше про російське вторгнення у хрониці ІзбірКома та про надзвичайний стан у розділі ІзбірКом-Експерт

Поділитися