24 травня 2022 р. 18:09

СБУ затримала чергового проросійського пропагандиста на Одещині

СБУ затримала чергового проросійського пропагандиста на Одещині

Служба безпеки України повідомила про підозру черговому колаборанту, який поширював матеріали на шкоду інтересам України.
Мешканець смт Чорноморське відкрито проводив проросійську пропаганду у соціальних мережах.

Як повідомили в СБУ, встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі під час війни, колаборант активно поширював антиукраїнські пропагандистські матеріали та свідомо пропагував ідеї "русского міра".

Чоловік у своїх постах дискредитував Збройні сили України та відкрито підтримував криваву війну, яку росія веде проти України.

Під час огляду комп’ютерної техніки зловмисника правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

Прибічнику сепаратизму вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Управління СБУ в Одеській області поінформувало про викриття колаборанта в Білгороді-Дністровському.   

Також управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Поділитися