09 вересня 2022 р. 09:42

Румунське судно наскочило на дрейфуючу міну в Чорному морі

Фото: ВМС Румунії/Facebook

(Фото: ВМС Румунії/Facebook)

Судно земснаряд Військово-морських сил Румунії натрапив на дрейфуючу міну, яку намагався знешкодити під час поганої погоди.

Міністерство оборони Румунії повідомило, що судно було попереджено про міну, що дрейфувала приблизно в 25 морських милях на північний схід від румунського чорноморського порту Констанца, але не змогло знешкодити міну, перш ніж натрапити на неї через сильний вітер і хвилі, - повідомляє Reuters.

За даними румунського міністерства, інцидент стався у четвер 8 вересня.

"Жертв і постраждалих внаслідок вибуху немає, 75 військовослужбовцям корабля нічого не загрожує, плавучість корабля не порушена, а на борту немає серйозних пошкоджень", - повідомили в міністерстві. 

Військово-морські сили Румунії повідомили, що йдеться про мінний тральник Locotenent Dimitrie Nicolescu.

У міністерстві також повідомили, що з початку війни Туреччина, Румунія, Болгарія та Україна знищили 28 мін у західних водах Чорного моря.

Міни почали плавати в Чорному морі після того, як Росія вторглася в Україну, і румунські, болгарські та турецькі військові водолазні групи знешкоджували їх у своїх водах. 

Між тим Чорне море має вирішальне значення для транспортування зерна, нафти та нафтопродуктів. Його води поділяють Болгарія, Румунія, Грузія та Туреччина, а також Україна та Росія.

 

Поділитися