24 квітня 2022 р. 12:09

Протиповітряна оборона збила дві ракети росіян, які ворог запустив з кораблів по Южному

ФОТО: Арміяinform.

(ФОТО: Арміяinform.)

Протиповітряна оборона України знищила пізно ввечері 23 квітня в Одеській області дві крилаті ракети, які запустили російські кораблі у бік порту «Южний».

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук

Він зазначив, що напередодні нападу російські військові поширили інформацію ніби українці готують провокацію з використанням отруйних хімічних речовин. 

Того ж дня близько о 14:35 у Київському районі Одеси внаслідок ворожого обстрілу сталося влучання боєприпасу в шістнадцятиповерховий житловий будинок з подальшим загоранням квартир на четвертому та п'ятому поверхах. 

Наразі відомо про загибель, за даними ДСНС, семи осіб з яких одна дитина, та про постраждалих 18 осіб. З-під завалів врятовані дві особи, евакуйовані 86 людей. В той же час спілкуючись із журналістами в Києві, президент Володимир Зеленский розповів про вісім загиблих.  

Поліцейські почали кримінальне провадження з цього приводу. 

Раніше повідомлялося, що росія застосовує як мінімум чотири підводні човни для здійснення атак ракетами типу "Калібр" по цілях на території України.

А також, що росія розмістила в Чорному морі два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр", сумарний ракетний залп яких може становити до 16 ракет.

До узбережжя Одещини винесло декілька морських мін.

18 квітня Міноборони повідомляло, що в Чорному морі перебувають носії рф з щонайменше 36 ракетами.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися