09 травня 2022 р. 17:13

Росія зосередила у Чорному морі до 50 ракет

Росія зосередила у Чорному морі до 50 ракет

В Україні зберігається загроза ракетних ударів, особливо з Чорного моря. Росія зосередила в акваторіях до 50 крилатих ракет типу "Калібр".

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Зберігається загроза застосування крилатих ракет з Чорного моря по військовим та цивільним об'єктам України... В акваторії Чорного моря зараз вже сім носіїв крилатих ракет типу "Калібр". Їх сумарний ракетний залп може становити до 50 ракет", - зазначив він.

Загалом, за його словами, оперативно-тактична авіація ворога  завдала 48 ударів по Харківській та Донецькій областях, а ще п‘ять – по Одещині та Миколаївщині завдали дальньою авіацією.

Нагадаємо, ворог зранку наніс по території Одеської області ракетний удар чотирма ракетами типу "Онікс" з ракетного комплексу "Бастіон", який розташований на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим. 

Раніше Одеську область за добу ворог атакував ракетами дев'ять разів, переважно із застосуванням авіації.

Шість ракет знищили сили протиповітряної оборони, проте ті, що збити не вдалося, пошкодили в області електропідстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку.

Ввечері 8 травня голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що через обстріл та пошкодження електропідстанції без світла залишилися шість населених пунктів. 

На жаль, є постраждалі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися