22 травня 2022 р. 13:08

Росія може спробувати напасти на Молдову, щоб захопити порт Одеси, - британський тижневик

ФОТО: The Sunday Times

(ФОТО: The Sunday Times)

Російська федерація планує у найближчому майбутньому розпочати наступ на Молдову, щоб потім увійти до порту Одеси.

За даними українських військових, Росія спробує відкрити новий фронт проти України з Молдови, - стверджує британський тижневик The Sunday Times.

"Джерела стверджують, що існує "низка індикаторів", які вказують на наступ у найближчому майбутньому на колишню радянську державу, армія якої має лише 3 тисячі 250 солдатів. Успішне захоплення приведе до того, що російські війська ввійдуть у чорноморський порт Одеси, в Україні, із заходу", - стверджує видання.

Джерело видання також вважає, що у кремлі вже вирішили напасти на Молдову. 

"Ми вважаємо, що кремль вже прийняв рішення про напад на Молдову. Доля Молдови дуже вирішальна. Якщо росіяни почнуть брати контроль, ми у військовому плані станемо легшою мішенню, а загроза для України буде екзистенційною", – цитує видання своє джерело.

Нагадаємо, шість великих десантних кораблів та два носії крилатих ракет продовжують маневрувати у Чорному морі, що створює загрозу ракетних ударів по Одеській області.

20 травня, із застосуванням стратегічної авіації ворог наніс черговий ракетний удар крилатою ракетою повітряного базування по Одещині. 

Рашисти вдарили по промисловому підприємству з добривами. Внаслідок влучання на території підприємства утворилася вирва діаметром 12 та глибиною 3 метри. Зруйновані промислові об’єкти. 

Того ж дня ракетою повітряного базування ворог зруйнував пляжну вбиральню на півдні Одеської області.

18 травня вороги обстрілювали Одеську область ракетами з акваторії Чорного моря. 

17 травня військові зафіксували ще два влучання крилатих ракет у вже понад два тижні непрацюючий міст через Дністровський лиман.

Також прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через обстріли Одеської області 16 травня.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися