22 травня 2022 р. 18:32

Російським військовим в Придністров'ї наказали привести до ладу аеродром в Тирасполі

ФОТО: Вікіпедія

(ФОТО: Вікіпедія)

Російські псевдомиротворці що дислокуються у Придністров'ї отримали завдання відновити військовий аеродром та техніку в Тирасполі.

Про це повідомив очільник Одеської ОДА Максим Марченко.

Проте за його словами, приказ був відданий марно тому що техніка 30 років не експлуатувалася, а запчастини вочевидь були продані. Тож наразі устаткування аеродрому та техніка, за словами Максима Марченко, існують лише "на папері". 

"Здається, що за багато років перебування в Придністров'ї, усе, що зробили російські війська – це пропили залишки військової техніки та апаратури. Тому виявилося, що відновлювати там нічого і нічим. При цьому, за документами усі запасні частини були в наявності", - наголосив Максим Марченко. 

Нагадаємо, Молдова за допомогою платформи ООН вже закликала до виведення російських військових із території Придністров'я, оскільки хоче знайти мирне вирішення конфлікту.

У квітні після обстрілів будівлі так званого міністерства держбезпеки Придністров'я та вибухів в селищі Маяк президентка Молдови Майя Санду скликала термінове засідання Ради безпеки. 

В Одеській ОВА також повідомляли, що росія намагається підвищити рівень напруженості у Придністров'ї, влаштовуючи підпали.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися