18 жовтня 2022 р. 16:25

Російських моряків, які перебували в Ізмаїлі, обміняли на українських жінок

Фото: Тетяна Москалькова

(Фото: Тетяна Москалькова)

Україна 17 жовтня повернула з полону 108 жінок, як цивільних, так і військових, а серед тих, на кого їх обміняли, були і кількадесят російських моряків, які на кілька місяців «застрягли» на судноремонтному заводі в Ізмаїлі Одеської області. 

Про це повідомляє кореспондентка ІзбірКома з посиланням на народного депутата України Анатолія Урбанського.

Йдеться про членів екіпажів восьми суден, які затримали в порту Ізмаїл та готують до націоналізації.

Як 17 жовтня прокоментував подію керівник Офісу президента Андрій Єрмак, це був перший цілковито жіночий обмін. Це 96 військовослужбовиць та 12 цивільних жінок.

Уповноважена з прав людини у російській федерації Тетяна Москалькова навесні поточного року повідомляла, що росія веде перемовини із Києвом щодо повернення своїх громадян.

Фото: Андрій Єрмак

Напочатку квітня слідчі Державного бюро розслідувань за сприяння Морської охорони Держприкордонслужби завадили вивести з України вісім російських вантажних суден та два танкери, які знаходились в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах.

7 квітня голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко у своєму відеозверненні повідомив, що очікується рішення по націоналізації російських кораблів, що знаходяться в Ізмаїлі.

Поділитися