01 липня 2022 р. 08:04

Загинули 18 осіб: російські війська вночі вбили ракетами людей у Сергіївці на Одещині (оновлено)

ФОТО: ДСНС

(ФОТО: ДСНС)

Внаслідок нічного ракетного удару літаками стратегічної авіації Ту-22 з напрямку Чорного моря по Білгород-Дністровському району Одещини, трьома ракетами Х-22 російські військові вразили багатоквартирний будинок та дві бази відпочинку.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Станом на 5:30 рятувальні команди виявили 17 загиблих, з них одна дитина, надали медичну допомогу 31 постраждалій особі, серед яких чотири дитини та вагітна жінка, врятували з під завалів вісім осіб, з них три дитини.

Як повідомили у пресслужбі Білгород-Дністровської міської ради, одна ракета влучила в дев'ятиповерховий житловий будинок.

В багатоквартирному будинку повністю зруйновано один під’їзд у дев'ять поверхів.

Важких поранених госпіталізували. Рятувальні роботи тривають. В місцях влучань працюють слідчо-оперативні групи.

Х-22 "Буря"  — радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Входить до складу авіаційного ракетного комплексу К-22.

Призначалась для ураження радіолокаційно-контрастних точкових (авіаносці) і групових цілей (авіаносних ударних груп), за допомогою спеціальної (ядерної) або фугасно-кумулятивної бойової частини.

08:16 Як повідомила вночі Білгород-Дністровська міська рада, одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, ще одна - в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі. В багатоквартирному будинку повністю зруйновано один під’їзд у 9 поверхів.

Щодо бази відпочинку то там станом на 06.00 ранку ДСНС зафіксувала загиблих - трьох людей, з них - одна дитина, ще одну людину госпіталізовано.

08:25 Як повідомив речник голови Одеської обласної військової державної адміністрації Сергій Братчук, третя ворожа ракета під час нічного обстрілу влучила ще в одну базу відпочинку. 

Більше ФОТО.

09:13 Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що удар нанесений по селищу міського типу Сергіївка. 

ФОТО: Кирило Тимошенко.

09:23 За даними оперативного командування "Південь", станом на 08.00 виявлено 18 загиблих, з них одна дитина, надано медичну допомогу 31 постраждалій особі, серед яких чотири дитини та вагітна жінка, врятовано з під завалів вісім осіб, з них три дитини. Важких поранених госпіталізовано. Рятувальні роботи тривають. В місцях влучань працюють слідчо-оперативні групи.

Вчора 30 червня росіяни втекли зі Зміїного після тижневої операції українських військових.

29 червня ворог - російська армія, вночі двічі атакував Одеську область ракетами "Онікс", випущеними береговим ракетним комплексом "Бастіон" з території тимчасово окупованого Криму. За даними військових, сили протиповітряної оборони ліквідували їх над морем. Також ракета Х-59 була випущена штурмовиком з акваторії Чорного моря по гирлу Дунаю влучила в берегову смугу.

Та ще двічі вдарив по морському узбережжю в Ізмаїльському районі вдень. Інформація по руйнуванням та постраждалим уточнюється.

28 червня ворог шістьма ракетами атакував Одещину. Одну ракету збили, а ще п'ять влучили в узбережжя.   

Вночі 27 червня внаслідок влучання крилатої ракети Х-22, випущеної з ворожого літака Ту-22 з напрямку тимчасово окупованого Криму, у житловому кварталі одного з сіл Одеського району сталося займання трьох приватних будинків та присадибних будівель на загальній площі 500 кв. м.

Це вже не перша атака по регіону із застосуванням стратегічної авіації. Найчастіше ворожі літаки діють зі своєї території.

Так на початку червня російські літаки стратегічної авіації запустили по Одещині ракету Х-59 внаслідок влучення цієї крилатої ракети виникла пожежа в одноповерховій будівлі. Постраждали дві людини.

30 травня військові повідомили, що кілька приватних будинків пошкоджені ударною хвилею від влучання російської ракети на територію Одеської області, проте постраждалих немає.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися