20 червня 2022 р. 16:09

Російські пропагандисти вигадали знищення "Байрактарів" на Одещині

Російські пропагандисти вигадали знищення "Байрактарів" на Одещині

Міністерство оборони російської федерації сьогодні, 20 червня, повідомило про нібито враження аеродрому в Арцизі Одеської області, де ракетою "Онікс" вони начебто знищили пункт керування "Байрактарами" та два безпілотники.

Втім Оперативне командування "Південь" спростовує ці заяви. 

Зазначимо, що ворог дійсно випустив з території тимчасово окупованого Криму дві ракети вночі та вранці, але марно. 

Також "Південь" зазначає, що у Чорному морі корабельне угруповання зменшилось на один ракетний корабель постійної присутності, зараз їх – два, а вчора було три, підводних човнів, як і ВДК по три.

Загроза удару 28 крилатими ракетами залишається.

На Херсонщині ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Від бойових дій пошкоджені та знищені будинки цивільних, багато замінованої інфраструктури.

Ворог вже третю ніч поспіль випробовує на міцність ППО Одещини. Так, 19 червня військові російської федерації вночі атакували двома ракетами типу "Онікс", з берегового ракетного комплексу в тимчасово окупованому Криму.

Також в ніч на 18 червня ворог атакував Одещину крилатими ракетами.

На Одещині контррозвідники Служби безпеки України затримали російського агента, який коригував ракетні удари по мосту через Дністровський лиман.

Цей міст неодноразово ставав ціллю російських військ, які намагаються таким чином унеможливити використання залізничних шляхів для транспортування зерна та інших вантажів:

  • 17 травня ворог вночі вгатив в міст через Дністровський лиман двома ракетами.
  • 10 травня російські війська вчетверте запустили крилату ракету по мосту через Дністровський лиман в Одеській області. 
  • 2 травня ворог втретє вдарив по мосту через Дністровський лиман.
  • До того 27 квітня експлуатація мосту чрез Дністровський лиман припинена через повторний ракетний удар, нанесений російськими військовими.

А перший раз 26 квітня ворог вдарив по мосту трьома ракетами. Хоча поцілила лише одна, рух автівок мостом був обмежений. Хоча спочатку його зовсім припинили через пошкодження.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися