24 травня 2022 р. 21:11

Російське міністерство фейкує про озброєння в одеських школах

Російське міністерство фейкує про озброєння в одеських школах

Міністерство оборони російської федерації продовжує розповсюджувати недостовірну інформацію про розміщення озброєння та військової техніки в школах Одеси.

Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

За її словами, окрім школи №40, яка раніше вже опинялася в зведеннях міністерства, тепер згадують школи №14 та №71. 

"Там довкола висотки. Острівці приватного сектора та великі "чешки", "хрущовки", типові для спальних районів. Там немає жодних "вогневих позицій, бронетехніки та артилерії". Там є сторож, директор, вчителі. Люди заповнюють журнали, виходять на уроки онлайн, готуються до закінчення навчального року. І багато жителів. На нерви яких посилено тиснуть", - зазначила посадовиця.

Раніше речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що російські посадовці та пропагандисти, які розповсюджують фейкову інформацію, активізувались останнім часом щодо Одеси та Одеської області задля розвідки.

Російські засоби масової раніше розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так, напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі в рф поширювали фейк про Одесу – нібито 2 травня 2014 року до трагедії в центрі міста були причетні спецслужби Ізраїлю.

А в березні та квітні кілька разів стверджували, що українські військові розміщують зброю та бійців в лікарнях та школах. 

Поділитися