29 червня 2022 р. 09:59

Російське міністерство фейкує про підготовку хімічної атаки на Одещині

Російське міністерство фейкує про підготовку хімічної атаки на Одещині

Міністерство оборони російської федерації повідомило про розміщення хімічних речовин на базі відпочинку у населеному пункті Курортне Одеської області для організації там атаки.

Операцію нібито проводить Служба безпеки України для того, щоб потім звинуватити російські війська у використанні хімічної зброї проти мирного населення на Одещині. 

Зазначимо, що у інших регіонах декілька разів після того як міністерство оборони рф повідомляло про нібито підготовку провокацій, російські війська наносили удари по цивільних об'єктах. Також кожного разу як російська ракета влучить у цивільний об'єкт, офіційні особи країни-агресорки стверджують, що там була або "база націоналістів", або військовий склад, таким чином керівництво росії намагається уникнути відповідальності за свої злочини.

Зазначимо також, що жодного разу інформація про розміщення військових чи то боєприпасів, чи то баз на Одещині, яку розповсюджувало російське міністерство не підтверджувалася.

Наприклад, у травні міністерство оборони російської федерації розповсюджувало недостовірну інформацію про розміщення озброєння та військової техніки в школах Одеси.   

Тоді речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що російські посадовці та пропагандисти, які розповсюджують фейкову інформацію, активізувались щодо Одеси та Одеської області задля розвідки.

Російські засоби масової раніше розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так, напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі в рф поширювали фейк про Одесу – нібито 2 травня 2014 року до трагедії в центрі міста були причетні спецслужби Ізраїлю.

А в березні та квітні кілька разів стверджували, що українські військові розміщують зброю та бійців в лікарнях та школах. 

Поділитися