26 липня 2022 р. 16:31

Російська федерація била по Одещині з 13 літаків: пошкоджені 15 баз відпочинку

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Вранці 26 липня російська федерація завдала ударів по Одеській області в районі Затоки з 13 літаків.

Про це розповів речник сил Повітряних сил ЗСУ України Юрій Ігнат, повідомляє "Іnterfax-Україна".

"За нашою інформацією, те, що сталося сьогодні рано-вранці, спочатку було завдано ударів літаками Су-35 або Су-30 з акваторії Чорного моря. Базування літаків - аеродром Ахтубінськ. Близько пів на п'яту було трьома цими літаками завдано ударів ракетами Х-59, вилетіло п'ять ракет переважно по Одеській області, район Затоки та інші місця", - сказав Ігнат на брифінгу в Медіацентрі "Україна".

За його словами, через пів години відразу ж 10 далеких бомбардувальників Ту-22М3 завдали ще вісім ударів ракетами Х-22 з акваторії Чорного моря.

"Вже в районі 5:00, через пів години, відразу ж 10 літаків Ту-22М3, це далекі бомбардувальники, район їх базування - на півночі від України, аеродром Шайківка, росія. Вони перелетіли в акваторію Чорного моря і звідти також завдали 8 ударів ракетами Х-22. Переважно теж по Одеській області, район Затоки, де розміщується всім відомий міст", - розповів Ігнат.

Між тим прокуратура розпочала провадження через цей удар. Через обстріл у курортному селищі у Білгород-Дністровському районі зруйновано п'ять житлових будинків, а також пошкоджено понад 15 баз відпочинку, 60 дачних ділянок та близько 80 торгівельних павільйонів.

Також під вогнем окупантів опинилось селище в Одеському районі. Значних руйнувань зазнала база відпочинку на річці Дністер. 

Виявлено та вилучено уламки від механізмів ракет, які будуть направлені на експертизи. 

Вдень 23 липня дві ворожі російські ракети влучили в Одеський морський торговий порт. Зазначимо, що останнього разу ворог влучав по приватним будинкам на Одещині 19 липня, коли кораблі чорноморського флоту російської федерації вночі вдарили по Одеській області сімома ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа. Через обстріл Одеси розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

15 липня в ОК "Південь" повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися