16 вересня 2022 р. 19:56

Рибне господарство Одещини зобов'язали повернути державі землю за 500 мільйонів

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури в інтересах держави та визнав незаконним розпорядження Біляївської райдержадміністрації про надання в оренду рибному господарству 521 гектар землі вартістю понад 500 мільйонів гривень.

Яке повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, суд постановив розірвати договір оренди та зобов’язав товариство повернути ці землі державі. 

Встановлено, що Біляївська районна державна адміністрація своїм розпорядженням в односторонньому порядку, поза межами компетенції, поза волею належного власника – держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно вилучила з постійного користування ДП «Одеське лісове господарство» землі лісового фонду та передала одному з рибних господарств Одещини під будівництво ставків для розведення риби.

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

Крім того, протиправне відведення цих ділянок супроводжувалось фактичною незаконною зміною цільового призначення земель лісогосподарського призначення на землі водного фонду всупереч вимогам земельного законодавства без необхідних погоджень відповідних державних органів.

Раніше Господарський суд Одеської області призначив на 22 вересня підготовче засідання за позовом заступника керівника Приморської окружної прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю "Спорт та відпочинок" та фізичної особи-підприємця Василя Ієремії.

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Болградської окружної прокуратури в інтересах ГУ Держгеокадастру в Одеській області та однієї з сільських рад Болградського району та зобов’язав підприємця звільнити та повернути 12 самовільно зайнятих земельних ділянок

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов Суворовської окружної прокуратури м. Одеси в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та зобов’язав Суворовську районну адміністрацію Одеської міськради ліквідувати несанкціоноване сміттєзвалище побутових та будівельних відходів на території полів зрошення (фільтрації) в Одесі. 

Поділитися