18 квітня 2022 р. 10:33

Рибалкам Одещини дозволили виловлювати дунайського оселедця

ФОТО: Родіон Абашев/Facebook

(ФОТО: Родіон Абашев/Facebook)

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко підписав розпорядження про окремі питання рибальства в Одеській області, яким дозволив ловити оселедця в Дунаї.

Вилов важливої для економіки придунайських міст риби, з урахуванням правил военного стану, дозволяється проводити у світлий час доби з 7:00 до 19:00 за погодженням з територіальними органами Державної прикордонної служби України та з урахуванням наказу Чорноморського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства від 14 квітня «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів у звʼязку з їх нерестом на водних обʼєктах, підконтрольних Чорноморському рибоохоронному патрулю у 2022 році».

Ловити можна на наступних ділянках ріки Дунай: 35-31 км, 12 - 0 км Соломонового рукава, 21 - 19 км, 19 - 17 км.

По Прямому рукаву Кілійського гирла, в Очаківському та Старостамбульскому гирлах ріки Дунай вилов оселедця заборонений, як і переміщення маломірних суден Білгородським каналом за межами міста Вилкове.

Рибальські підприємства та артілі мають визначити посадову особу, яка буде відповідальна за оповіщення усіх рибалок у разі різкої зміни обстановки, а також за формування на наступну добу списків маломірних плавзасобів з їх екіпажами для проведення промислу. Ці списки необхідно щодня до 20:00 подавати до територіальних органів Державної прикордонної служби України. 

Вилов оселедця важливе питання для рибалок на Дунаї. Так раніше вони кілька разів блокували судоходство цією річкою, та трасу Одеса-Рені вимагаючи зміни квот на вилов цієї риби.    

Поділитися