06 жовтня 2022 р. 20:54

Протиповітряна оборона збила три ворожих дрони над Одещиною

Протиповітряна оборона збила три ворожих дрони над Одещиною

Ввечері 6 жовтня, в проміжок часу з 18:30 до 20:00 години, російські загарбники атакували Одещину трьома дронами-камікадзе Shahed-136.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

 Усі три дрони було збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь".

Також, близько 15:00 на Миколаївщині, ліквідовано два БпЛА окупантів "Mohajer- 6" та "Орлан-10".

Вночі ворог також намагався атакувати Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе. Бійці протиповітряної оборони ліквідували дев'ять дронів Shahed-136.

Також ввечері 30 вересня, близько 20:00 години, у небі біля Одеси, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" був збитий над морем російський безпілотник оперативно-тактичного рівня, ймовірно "Орлан-10". 

Напередодні ворог атакував Одещину та Миколаївщину дронами-камікадзе, а саме Shahed-136.

П'ять спрямували на Миколаїв, де два досягли цілей, а три вдалося збити, а два інших летіли до Одеси, але їх знищили сили протиповітряної оборони.

Ввечері 27 вересня ворог намагався вчергове атакувати Одеську область безпілотними літальними апаратами проте невдало. В той же день два ворожих винищувачі Су-35 атакували Одеську область з боку Чорного моря, випустивши дві ракети з кримського напряму.

Вночі 26 вересня, протиповітряна оборона збила один Shahed-136. Проте два інших влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів, військові та рятувальники змушені були організувати евакуацію цивільного населення.  

25 вересня ворог вже атакував місто таким апаратом та влучив у адміністративну будівлю. А 23 вересня російські військові атакували Одесу дронами-камікадзе Shahed-136, влучивши в порт та вбивши цивільну особу.

Поділитися