22 вересня 2022 р. 18:35

Прокуратура оскаржить виправдувальний вирок щодо отримання екснардепом компенсації за житло

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готують апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 вересня, яким колишнього депутата Верховної Ради VIII скликання визнано невинуватим у зловживанні владою.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

Суд вирішив, що прокурорам не вдалося довести наявність в його діях складу відповідного кримінального правопорушення.

Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду і будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції.

Як вже повідомлялось, у ході досудового розслідування прокурорами САП та детективами Національного антикорупційного бюро України встановили, що протягом грудня 2014 року – жовтня 2018 року колишній народний обранець незаконно отримав із державного бюджету 738,74 тис. гривень компенсації на витрати за винайм номеру у готелі "Київ" нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Проте слідством встановлено, що у народного обранця було власне житло в столиці і він свідомо приховав цей факт. 

За даними видання "Слово і Діло", йдеться про екснардепа Дмитра Колєснікова.

Зазначимо, що Управління справами Верховної Ради України опублікувало список народних депутатів України, яким здійснена виплата компенсації для оренди житла або винайму готельного номера з початку 2022 року. Загалом у січні-серпні народні депутати, що відстоюють у Верховній Раді інтереси мешканців Одеської області, отримали 839 тисяч 40 гривень.

У жовтні минулого року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду передумала розглядати скаргу на обвинувальний вирок, який винесли колишньому народному депутату Олександру Пресману на підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У липні того року йому призначили узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням функцій представника влади в органах державної влади строком на один рік та штрафом в розмірі 17 тисяч гривень.

Колишнього топ-посадовця, а зараз голову Роздільнянської районної ради, обвинувачували в отриманні незаконної компенсації за житло в розмірі майже 1 мільйон гривень протягом 2014-2018 років.

Поділитися