29 жовтня 2022 р. 15:41

Президент звернувся до СБУ, аби перевірити діяльність та слова мера Одеси

Президент звернувся до СБУ, аби перевірити діяльність та слова мера Одеси

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із проханням звернути увагу на дії та висловлювання Одеського міського голови Геннадія Труханова. 

Відповідний документ оприлюднено на сайті електронних петицій.

Суть звернення полягала в тому, що Геннадій Труханов, за словами автора петиції Родіона Бурлуцького, активно демонструє свою лояльність до загарбників, а саме саботує демонтаж пам’ятника Олександру Суворову, який встановлено за його ініціативи та пам'ятника російській імператорці Катерині II, який "протягом 2017–2019 років був визнаний судами усіх рівнів незаконним, та ініціатива на демонтаж яких, поступила від народу України, та в першу чергу від самих одеситів".

Бурлуцький наполягає, що Геннадій Труханов зовсім не сприяє декомунізації України. Крім того, автор вказує, що мер Одеси є громадянином країни-агресора. 

У відповіді ж на петицію зазначено, що усі ці питання не належать до конституційних повноважень Президента України, однак їх розглянуть Служба Безпеки України та Міністерство внутрішніх справ, аби перевірити викладене у зверненні.

"Надання правової оцінки діяльності Геннадія Труханова, можливого притягнення його до кримінальної відповідальності, позбавлення громадянства України, зняття з посади, на яку він обирався не належить до конституційних повноважень Президента України", - зазначено у відповіді. - З огляду на викладене мною надіслано листи до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені відомості.

Поділитися