09 листопада 2022 р. 19:26

Президент створив на Херсонщині чотири військові адміністрації

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення чотирьох військових адміністрацій в Херсонській області: Долматівську, Голопристанську, Каховську та Хрестівську.

Відповідний указ голови держави оприлюднила пресслужба Офісу президента.

Між тим міністр оброни російської федерації сергій шойгу заявив, що російські війська відступають за Дніпро та залишають Херсон. Вони відступають, адже за словами командувача окупаційними військами росії в Україні сергія суровікіна, загарбники не можуть забезпечувати своє угруповання в захопленому Херсоні та прилеглих територіях.

Однак в оперативному командуванні "Південь" поки що не поспішають доповідати про звільнення Херсону.   

"У нас триває військова операція, яка потребує режиму інформаційної тиші. Тим часом окупанти намагаються заповнити інформаційний простір своїми повідомленнями, щоб підготувати виправдання на випадок стрімкого провалу і дезорієнтувати місцеве населення і Сили оборони України. Ми не виключаємо провокацій і створення хибного враження про їх справжні наміри", - зазначили в командуванні.

Також голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко прокоментував загибель заступника голови окупаційної адміністрації Херсону кирила стремоусова.

"Якось дуже вчасно колаборант стремоусов - заступник голови окупаційної влади - помер сьогодні в ДТП. Перший, хто зустрічай окупантів у місті розділив долю інших зрадників. Тому усім колаборантам варто пам'ятати одне - росія завжди вас покине або вб'є, або обидва варіанти", - зазначив Марченко.

Раніше Херсонське інтернет-видання "Мост" повідомило, що з постаментів в місті зникли погруддя Олександра Суворова та пам'ятник Федору Ушакову.

Між тим ворог намагався поцілити керованою ракетою по території Одеської області, але сили протиповітряної оборони збили її над морем.

Поділитися