02 серпня 2022 р. 16:55

Президент доручив уряду розглянути можливість заборони видавати повістки на заправках

Президент доручив уряду розглянути можливість заборони видавати повістки на заправках

Президент України Володимир Зеленський відповів на звернення щодо заборони видавати повістки на блокпостах, автозаправках та вулицях.

Петиція набрала 25 тисяч підписів, тож президент мав відповісти.

Автори петиції наполягали, що до армії слід наразі брати або добровольців, або людей, що мають досвід військової служби, проте голова держави нагадав, що відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України.

"У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави Указом Президента України вiд 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні'', затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, в Україні введено воєнний стан, а Указом від 24 лютого 2022 року № 65/2022 "Про загальну мобілізацію", затвердженим Законом України від 3 березня 2022 року № 2105-IX, оголошено загальну мобілізацію", - нагадав президент. 

Втім президент наголосив, що порядок оповіщення військовозобов’язаних про їx призов на військову службу під час мобілізації та вручення повісток (повідомлень) врегульовується відповідними актами Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України i Генерального штабу Збройних Сил України.

"Ураховуючи ·викладене, я звернувся до Прем'єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок i військову службу", - йдеться у відповіді.

Раніше президент відповів на петиції щодо знесення пам'ятника Катерині ІІ та щодо заміни цього монументу на скульптуру, присвячену американському порноактору Біллі Геррінґтону. 

Поділитися