26 серпня 2022 р. 19:45

Правоохоронці рекомендують хасидам утриматись від святкування Рош-ха-Шана в Україні цього року

Фото: Главком

(Фото: Главком)

Служба безпеки України та Національна поліція рекомендують паломникам-хасидам утриматися цього року від традиційного візиту до України на святкування Рош-ха-Шана.

Як повідомляють в пресслужбі Нацполіції, до цих рекомендацій приєднуються й правоохоронні структури Ізраїлю. 

Правоохоронці наголошують, що наразі в Україні висока ймовірність ракетних обстрілів і дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу країни.

В поліції також зазначають, що ретельно перевіряють наявну інформацію, яка стосується можливих загроз для перебування паломників в Україні задля своєчасного комплексного реагування. Та наразі особливу увагу зосередили на антитерористичній захищеності об’єктів паломництва і маршрутів пересування вірян.

Водночас попри усі заходи безпеки, росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій.

"Тож з огляду на все це просимо утриматися від поїздки до України. А ті, хто все ж наважиться здійснити паломництво, мають неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, реагування на сигнали повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів. Тільки так можливо мінімізувати наявні ризики для вірян у це важливе для єврейського народу свято", - йдеться в повідомленні.

Паломники-хасиди відвідують Україну щороку. Вони відвідують Умань, щоб вклонитися могилі свого вчителя цадика Нахмана. За хасидською вірою кожен хасид повинен сповідатися у своїх гріхах на могилі цадика, тоді Нового року він отримає прощення.

У 2020 році група з двох десятків паломників-хасидів не могли покинути аеропорт в Одесі та змушені були заночувати на підлозі.

А у 2015 році через одеський аеропорт пройшли понад 3 тисячі паломників.

Поділитися