09 квітня 2022 р. 12:57

Прапор села на Одещині змінять через державні кольори країни-агресора

Прапор села на Одещині змінять через державні кольори країни-агресора

У селі Кучургани Одеської області пошукають ідеї для дизайну нового прапора, щоб не повторювати державні кольори країни-агресора.

Лиманська селищна рада вже скасувала рішення від 15 червня 2010 року «Про символіку села Кучургани».

Цьому передувало звернення депутатів Лиманської селищної ради до голови ради Віктора Бакланова. 

"У зв'язку з російсько-Українською війною, просимо розглянути питання про скасування рішення "Про символіку села Кучурган"... Так як прапор с. Кучурган повторює порядок і кольори прапору країни-агресора російської федерації, під яким сьогодні вбивають наших Героїв та цивільне населення України. Що є морально та етично неприпустимо!" - зазначено у зверненні.

У Біляївці колишню Московську вулицю назвали на честь міста-героя України Харкова.

У лютому Захарівська селищна рада Роздільнянського району Одеської області вирішила декомунізувати вулицю імені Валентини Терешкової в селі Балашове.

У вересні 2021 року комісія з питань найменування (перейменування) вулиць, інших об’єктів, встановлених пам’ятних знаків Фонтанської сільської ради вирішила перейменувати вулиці Терешкової у селах Фонтанка, Крижанівка та Нова Дофінівка. 

10 вересня 2021 року в залі засідань Ренійської міської ради Одеської області відбулися громадські слухання з питання перейменування вулиць та провулків населених пунктів громади. На суд громадськості були винесені пропозиції про перейменування шести вулиць в місті Рені, двох вулиць і одного провулка в селі Долинське і однієї вулиці в селі Котловина.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися