01 серпня 2022 р. 19:00

Пошкоджене вибухом судно Держгідрографії відремонтує Українське Дунайське Пароплавство

Фото: Дмитро Москаленко

(Фото: Дмитро Москаленко)

Пошкоджене вибухом судно Держгідрографії буде відремонтовано на потужностях Українського Дунайського Пароплавства.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

"Кілька днів тому ЗМІ облетіла звістка про підрив на невідомому вибуховому пристрої гідрографічного судна «Шляховик» в районі гирла Бистрого. Екіпаж "Шляховика" проявив професійність та мужність. Незважаючи на пробоїну у носовій частині нижче ватерлінії, хлопцям вдалось дійти до нашого ремонтного підприємства. Ми готові надати колегам всю необхідну допомогу, щоб судно невдовзі повернулось до роботи", - написав він.

28 липня мале гідрографічне судно "Шляховик" підірвалось на міні в гирлі Бистре на Одещині. Чотири дні потому в дунайському гирлі Бистре у результаті зіткнення з невідомим вибуховим пристроєм отримав пробоїну лоцманський катер.

Незважаючи на мінну загрозу в Чорному морі, нещодавно міністр оборони Туреччини зробив заяву, що не бачить необхідності в розмінуванні морських зон. На його думку, це не завадить успішним поставкам зерна з України.

Зазначимо, що страхування суден з українським зерном подорожчає у 200 разів. Головними умовами продовження роботи галузі є збереження домовленостей щодо супроводу міжнародних військово-морських сил та чітка стратегія боротьби з морськими мінами.

Одеський КВУ нарахував 33 епізоди ймовірно скоєних воєнних злочинів рф на Чорному морі.

Поділитися