23 липня 2022 р. 16:11

Попри обстріл Одеського порту Україна продовжить підготовку до експорту зерна, - міністр

Попри обстріл Одеського порту Україна продовжить підготовку до експорту зерна, - міністр

Україна продовжить підготовку до запуску експорту аграрної продукції через Чорне море, незважаючи на сьогоднішній ракетний удар по Одеському порту. Про це на своїй сторінці у facebook написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ми не довіряємо росії, але довіряємо своїм партнерам та союзникам, саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з росією.

Цей документ не був жестом «доброї волі», але результатом роботи Збройних сил України, які звільнили острів Зміїний. Що у свою чергу стало можливим завдяки підтримці наших союзників, які надають нам сучасну та ефективну зброю для захисту берегової лінії. Документ було підписано на українських умовах – жодних росіян у територіальних водах України, жодних поступок щодо санкцій", - написав міністр.

Він також додав, що розблокування українських портів є ціллю України: 

"Ми продовжуємо технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з наших портів", - наголосив міністр.

За інформацією ОК "Південь", дві ракети типу "Калібр", що були запущені з акваторії Чорного моря, влучили в портову інфраструктуру. Загиблих та поранених немає.

Напередодні, 22 липня, Україна, Туреччина та ООН підписали "Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів".

 

Поділитися