07 травня 2022 р. 17:23

Понад 270 українських компаній є співвласниками російських підприємств

ФОТО:  YouControl

(ФОТО: YouControl)

Фахівці R&D центру YouControl проаналізували дані єдиного державного реєстру юридичних осіб російської федерації щодо присутності у структурі власності російських організацій українських компаній, серед яких є й одеські. 

Як виявилося, 273 українських компаній та організацій мають зв'язки із 251 російським підприємством. Крім того, 40 українських компаній із проаналізованого переліку, входять до відомих фінансово-промислових груп або групи компаній. 

100 компаній із проаналізованого YouControl переліку зареєстровані у м. Київ, 39 - в окупованому Криму, а також по понад 20 компаній - у Донецькій, Дніпропетровській та Харківській областях. У інших регіонах України зареєстровані від 1 до 11 таких організацій. Зокрема в Одеській області - дев'ять.

40 українських компаній із проаналізованого переліку, входять/відносяться до 32 ФПГ/групи компаній, що додані до системи YouControl. Зокрема, це одні із найбільших ФПГ України - СКМ, "Укрпромінвест" та ТАС. А також 13 груп, що пов'язані з публічними особами України, - народними депутатами, депутатами місцевих рад тощо.

В Одесі такою є Одеська компанія ТОВ "Нерум", співвласницею якої є Раїса Кісловська – мати депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського, володіє компанією ТОВ "Дельфінарій Немо", яка зареєстрована в Алушті після анексії Криму.

Нагадаємо, Служба зв’язків з громадськістю оперативного командування "Південь" опублікувала офіційну позицію з приводу депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського. За інформацією військових станом на даний час Андрій Кісловський не має ніякого відношення ані до Збройних сил України, ані до Територіальної оборони.

 31 березня співробітники Служби безпеки України затримали в одному з номерів готелю "Немо" депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського. Офіційних коментарів СБУ з приводу затримання досі не було. 

1 квітня Кісловський опублікував відео, де він у військовій формі російською говорить, що належить до лав Збройних сил України.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися