23 червня 2022 р. 14:09

По Одещині били двома ракетами

По Одещині били двома ракетами

Ворог вчергове атакував Одеську область двома ракетами вдень 23 червня після півдня. 

Про це повідомили у оперативному командуванні "Південь". 

Там зазначили, що ракети вчергове збили підрозділи протиповітряної оборони. 

Також ворог знов вгатив по Миколаївщині. Зокрема Миколаїв атаковано 3 крилатими ракетами наземного базування з окупованої території Херсонщини. Влучання відбулося  у виробничу та соціальну інфраструктуру міста, поранено одну цивільну особу, подробиці уточнюються.  

Нагадаємо, минулої доби минула доба видалася досить напруженою для мешканців Одеської області - зранку впродовж дня 22 червня повітряна тривога лунала шість разів. Ворог двічі атакував і Одещину ракетами. Обидві знищили над морем підрозділи протиповітряної оборони.

22 червня оперативне командування "Південь" повідомило про перші результати ударів по ворожому російському гарнізону на острові Зміїний в Одеській області.

Розвідка доповіла, що на острові знищені: зенітно-ракетний комплекс "Панцир С1", радіолокаційна станція та автомобільна техніка.

21 червня оперативне командування "Південь" повідомило, що збройні сили України нанесли зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження по острову Зміїний.  

Раніше Військово-морські сили Збройних сил України повідомили про знищення російського буксиру, який доставляв боєприпаси ворожому угрупованню на острові Зміїному в Одеській області.

Тоді військовим було відомо, що російські загарбники розмістили на острові Зміїний в Одеській області півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

До того оперативне командування "Південь" повідомило про намагання флоту рф організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з-під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор»

Також нагадаємо, що українські військові помітили поблизу острова Зміїний один з малих броньованих артилерійських катерів військово-морських сил Збройних Сил України, що був захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися