13 травня 2022 р. 11:04

Підпали в Тирасполі: ворог намагається підвищити рівень напруженості у Придністров'ї

ФОТО: Радіо Свобода

(ФОТО: Радіо Свобода)

Ворог підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь. 

Як зазначив речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, ворог імітує в Придністров'ї активну діяльність.

Раніше очільниця Національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу у Сенаті США, заявила, що президент росії Володимир Путін на тлі безуспішної "спецоперації" в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у рф та розв'яже війну на окупованій території Молдови.

Проте поки що цього не сталося.

Між тим так зване "МВД ПМР" 13 травня повідомило, що в Тирасполі невідомі намагалися спалити військкомат та нафтобазу. 

Так о 4:15 ранку біля нафтобази одного з підприємств зупинився автомобіль, з якого вийшов невідомий чоловік, кинув запальну суміш у бік об'єкта та втік. Трава, що спалахнула, була швидко загашена.

Приблизно через півгодини у будівлю так званого "Республіканського військкомату" були кинуті дві пляшки із запалювальною сумішшю. Одна від удару відлетіла на тротуар, друга застрягла у ґратах вікна. Займання ліквідувала охорона.

Пошкоджень та постраждалих на обох об'єктах немає. 

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомляв, що прикордонники не спостерігають переміщення техніки чи військових у Придністров'ї.

Нагадаємо, Молдова за допомогою платформи ООН закликала до виведення російських військових із території Придністров'я, оскільки хоче знайти мирне вирішення конфлікту.

У квітні підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Також у квітні після обстрілів будівлі так званого міністерства держбезпеки Придністров'я та вибухів в селищі Маяк президентка Молдови Майя Санду скликала термінове засідання Ради безпеки. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися