05 лютого 2022 р. 17:41

Під Одесою на меблевому складі сталася масштабна пожежа

Під Одесою на меблевому складі сталася масштабна пожежа

Рятувальники ліквідували масштабну пожежу у складському приміщенні в селі Усатово, Одеського району по вулиці 1-й масив.

За даними пресслужби ГУ ДСНС в Одеській області, під час прибуття перших підрозділів полум'ям вже була охоплена більша частина одноповерхової складської будівлі (орієнтовно 500 м кв.).

Вогонь швидко розповсюджувався через горючі матеріали, що знаходились в середині складу, а також через пізнє повідомлення про пожежу.

На місці було розгорнуто штаб пожежогасіння та організовано роботу 2-х оперативних дільниць.

Рятівники повідомили, що через те, що об'єкт не забезпечений зовнішнім протипожежним водопостачанням, забір води здійснювався від найближчого пожежного гідранта, який був на відстані близько 300 метрів від місця пожежі.

Вже о 12 годині 13 хвилин рятувальникам вдалось локалізувати пожежу та о 12 годині 54 хвилини - ліквідувати, на загальній площі 800 м кв.

Загиблих та постраждалих немає. Причина та збиток, наразі, встановлюються.

Всього було залучено 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 33 рятувальники від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

В листопаді в Одесі горів склад супермаркету. 

Раніше слідчі Головного управління Національної поліції України в Одеській області кваліфікували пожежу у нічному клубі на одеському узбережжі як умисне знищення або пошкодження майна.

Нічний клуб «True Man Hot Boat», що розташовувався на пляжі «Дельфін» в Приморському районі Одеси, згорів вночі 9 листопада.

Нагадаємо, Південний офіс Державної аудиторської служби почав мониторинг процедури закупівлі послуг з технічного обслуговування та цілодобового спостерігання систем протипожежного захисту закладів та установ системи освіти.

Зазначається, що маються на увазі заклади освіти підпорядковані комунальній установі "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси".

Поділитися