12 вересня 2022 р. 15:17

Пам'ятники в Одесі почали оснащувати QR-кодами

Фото: Департамент міського господарства

(Фото: Департамент міського господарства)

Спеціалісти комунального підприємства "Сервісний центр" 12 вересня почали встановлювати інформаційні таблички з QR-кодами. 

Про це повідомили у пресслужбі Департаменту міського господарства.

Як стверджують у департаменті, за допомогою використання мобільного додатку можна отримати посилання на сторінку офіційного сайту КП "Сервісний центр", де, в свою чергу, можна отримати швидкий доступ до інформації про об'єкт.

Наразі встановлені вже 34 таблички.

"Метою запровадження інформативних QR-кодів є надання можливості для туристів та мешканців Одеси самостійно отримувати історичну довідку про пам'ятники міста. Це робить процес знайомства з містом набагато простішим і цікавішим", - йдеться в повідомленні. 

У листопаді 2021 року Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради презентувало інформаційний вебпортал об'єктів торгівлі на території міста. Другий етап створення цього порталу передбачав оздоблення кожного МАФу QR-кодами, за допомогою яких кожен зможе отримати інформацію щодо цього об'єкту. 

У серпні Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився актуалізувати мапу тимчасових споруд в місті в найкоротший термін. 

У червні Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради розробило онлайн-мапу об'єктів капітального будівництва в місті.

Раніше Одесити створили онлайн-карту для людей з інвалідністю.

Поділитися