11 жовтня 2022 р. 15:29

Оперативне командування "Південь" підвело підсумки ворожих атак по Одещині

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Сили протиповітряної оборони впродовж п'яти годин тривання повітряної тривоги збили в небі над Одеською областю п'ять ворожих ракет.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Загалом під час масованої ракетної атаки у першій половині дня, ворог випустив по півдню України 16 крилатих ракет, зокрема три "Калібри" та 13 Х-55, а також спрямував два дрони-камікадзе по об'єктах критичної інфраструктури. 

Х-55 (вимовляється як "ха-55") — радянська стратегічна авіаційна крилата ракета, розроблена в дубненському МКБ «Радуга» в кінці 1970-х — початку 1980-х років для озброєння стратегічних бомбардувальників.

Здійснює політ на дозвукових швидкостях на гранично малих висотах з огинанням рельєфу місцевості. Призначена для застосування проти стратегічно важливих стаціонарних наземних цілей із заздалегідь відомими координатами.

Носіями Х-55 є стратегічні бомбардувальники Ту-95, Ту-160.

Фото: Х-55/Вікіпедія

Внаслідок влучання дронів та ракет пошкоджено два таких об’єкти в Ладижині і Вінницькому районі. Постраждало двоє співробітників. 

Вісім ракет збили над Миколаївщиною. 

Раніше голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив про те, що сили протиповітряної оборони збили в небі над Одещиною три ворожі ракети, а на світанку щей три дрони-камікадзе.

Вчора 10 жовтня сили протиповітряної оборони збили в небі над Одеською областю три російські ракети та п'ять безпілотних літальних апаратів - дронів-камікадзе.

9 жовтня, ворог також намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе

8 жовтня, близько 15:00 години, у Білгород-Дністровському районі Одещини сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" ліквідували черговий російський безпілотник оперативно-тактичного рівня. 

Ввечері, з 20:00 до 21:30, 7 жовтня російські окупаційні війська атакували трьома дронами-камікадзе Shahed-136 Одещину та Миколаївщину. 

На Одещині за період з 24 лютого по 24 вересня 2022 року експертами зафіксовано 237 епізодів воєнних злочинів. 

Поділитися