23 лютого 2022 р. 14:41

Одеським центрам тероборони виділять ще три приміщення

Одеським центрам тероборони виділять ще три приміщення

Центрам територіальної оборони в Одеській області виділять ще три приміщення для розміщення штабів.

Про це під час брифингу повідомив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

За його словами, два приміщення виділять в Одесі та одне в Березівці. В Одесі на Старопортофранківській та на першому поверсі видавництва "Чорномор'є" за адресою площа Дерев'янка, 1. Також у Малій Долині планують надати теробороні колишній піонерський табір. 

Наразі батальйони територіальної оборони укомплектовані на 60%. 

"Якщо рахувати, що в батальйоні має бути до 600 бійців, а в нас їх сім, то можете порахувати", - зазначив голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький на запитання журналістів.    

Також в Одесі готують місця для можливого розміщення переселенців з зони бойових дій, наприклад, на території табору "Молода гвардія", а також у приміщеннях жіночої колонії №74 в Одесі, яку зачинено, але там є приміщення, де можна розмістити до 3 тисяч осіб та є інфраструктура. 

А ще в обласній адміністрації створюють оперативний штаб для реагування на надзвичайні події.

Як зазначив Сергій Гриневецький, введення надзвичайного стану в регіоні кардинально не змінить ситуації, яка йде наразі.

"Інструменти надзвичайного стану діятимуть із врахуванням ситуації в кожному регіоні особисто. Громадяни особливих змін не побачать. Може більше перевірок стане на дорогах тощо", - зазначив він.

Завдання влади наразі - забезпечення роботи стратегічних підприємств та їх посиленої охорони. Поліція наразі переведена на посилений режим охорони громадського стану.  

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану (НС) на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, тепер рішення має затвердити Верховна Рада України.

Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про офіційне визнання так званих Донецької та Луганської народних республік (окуповані окремі райони Донецької та Луганської області). На територію псевдореспублік введені російські війська, а РФ заявило, що визнала "республіки" у межах областей, тоді як наразі вони займають лише третину від цих територій.  

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися