20 вересня 2022 р. 20:30

Одеський виконком визначив хто відповідатиме за муніципальні парковки

Одеський виконком визначив хто відповідатиме за муніципальні парковки

Виконавчий комітет Одеської міської ради під час позачергового засідання 20 вересня визначив комунальне підприємство "Одестранспарксервіс" оператором майданчиків для платного паркування.

Після цього рішення має ухвалити Одеська міська рада.

Як пояснив Сергій Тетюхін, це рішення останнє, після якого можна буде прийняти тестову експлуатацію автоматизовану систему оплати паркування та запустити муніципальний паркувальний простір в місті. Планується використовувати автоматизовану систему оплати паркування за допомогою QR-кодів. 

Після ухвалення відповідного рішення депутатами міської ради, в перший місяць запрацюють п'ять майданчиків, а взагалі йдеться про 12 майданчиків. Завдяки цьому планується прибрати з вулиць "чорних паркувальників".

  

Взагалі у попередньому порядку денному засідання виконкому були два питання, про парковки та про надання згоди на списання з балансу Комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Одеса" основних засобів. 

Втім останнє зняли з розгляду виконавчого комітету за проханням заступника міського голови Сергія Тетюхіна. Проєкт рішення передбачав списання 184 предметів, серед яких ноутбуки, дивани, комп'ютери, холодильники аеродромні автомобілі тощо. 

В липні Одеський муніципалітет оприлюднив проєкт рішення про встановлення тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів у місті. 

У 2020 році Центр публічних розслідувань повідомляв, що в одеському муніципалітеті прораховують плату за паркування на міських вулицях, але суму поки що не називали, але зарік до того вже називали суму 20 гривень на годину, проте тоді далі обговорення справа не пішла. Тож в Одесі у грудні 2020 року муніципалітет встановив ціну парковки в центрі - п'ять гривень за годину. При цьому цей тариф нижче, ніж збір за паркування.

 

 

Поділитися