27 січня 2022 р. 16:51

Одеський виконком погодився із відселенням містян з місць будівництва двох доріг

Одеський виконком погодився із відселенням містян з місць будівництва двох доріг

Виконавчий комітет Одеської міської ради 27 січня погодив відселення мешканців будинків, що знаходяться на території, де планується будувати дорогу загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту) та розташовані поруч з Іванівським шляхопроводом.

Як зазначалося під час засідання, списків будинків, чиїх мешканців планують відселити, наразі немає.

Тож у випадку із будівництвом дороги в порт, на місце виїжджатиме комісія, яка визначатиме ці будинки, а у випадку із шляхопроводом треба призначити зустрічі та перемовини із людьми, які там мешкають, або мають нерухоме майно.

Також під час засідання Одеський міський голова Геннадій Труханов запропонував внести зміни у документацію з будівництва дороги в порт та звести дворівневу естакаду. 

Це, за його словами, дозволить розвантажити дорогу та запобігатиме заторам.

На мосту ж облаштують три смуги руху у двох напрямках. Загалом там розмітять шість смуг руху транспорту.

Дорога у порт

Іванівський шляхопровід

Нагадаємо, у квітні минулого року товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві смуги руху.

Реконструкція Іванівського мосту, а точніше демонтування старої конструкції для початку нового будівництва, затягується та розпочнеться не раніше осені 2022 року. 

Минулого року повідомлялося, що проєкт нового Іванівського мосту передбачає подовження Іванівського шляхопроводу в бік Овідіопольської дороги та влаштування під ним руху кільцем.

Поділитися