09 червня 2022 р. 15:33

Одеський університет увійшов в десятку найкращих України за світовим рейтингом

Одеський університет увійшов в десятку найкращих України за світовим рейтингом

Одеський національний університет імені Мечникова вперше увійшов до Світового рейтингу Університетів QS World University Rankings та єдиний з одеських вишів увійшов до ТОП-10 вишів України і в ТОП-1200 університетів світу в цьому рейтингу.

Про це повідомили в пресслужбі університету. 

QS Rakings є однією з трьох провідних систем рейтингування університетів у світі. 

Рівень досягнень університету у рейтингу формують 10 інтегральних показників, серед яких академічна репутація, репутація серед роботодавців, кількість цитувань наукових публікацій у провідних виданнях, кількість навчальних програм, якість професорсько-викладацького складу ЗВО та його співвідношення з чисельністю студентiв тощо. В експертному опитуванні для складання рейтингу беруть участь представники міжнародної академічної спільноти та роботодавці.

У грудні 2021 року Одеський національний університет ім. Мечникова вперше було відзначено у регіональному рейтингу QS EECA.

Нагадаємо, у квітні минулого року сайт Освіта.ua оприлюднив щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Позаминулого року сайт Освіта.ua також провів наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого склав рейтинг українських закладів вищої освіти. Торік університет ім. Мечникова також посідав четверту сходинку. 

Факультети двох одеських ВНЗ потрапили рейтинг 100 найкращих факультетів України журналу Forbes.

У 2019 році Одеський національний університет імені І.І. Мечникова отримав європейський грант для спільних досліджень туберкульозу - понад один мільйон євро на розвиток нових підходів до діагностики та лікування туберкульозу в рамках проекту співпраці Innovation in Tuberculosis - INNOVA4TB.

У 2018 році Одеський національний університет імені Мечникова посів п'яте місце в рейтингу складеному видавничої службою «УРАН», на замовлення Освіта.ua.

Того ж року серед ректорів 13 одеських вищих навчальних закладів в системі Scopus згадувались шестеро.

У 2017 році інформаційним освітній ресурс «Освіта.ua» також склав консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України і тоді Одеський національний університет імені І. І. Мечникова посів 8 місце.

У 2016 році незалежні експерти при складанні рейтингів, за якими можна порівнювати між собою українські вищі навчальні заклади, віддали високі місця ВНЗ Одеси.

Поділитися