27 жовтня 2022 р. 20:44

Одеській теробороні та добровольчим формуванням закуплять форму за майже 71 мільйон

Одеській теробороні та добровольчим формуванням закуплять форму за майже 71 мільйон

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради отримає фінансування на закупівлю комп'ютерної техніки, комплектів зимового та літнього одягу, в загальній сумі 70 мільйонів 920 тисяч гривень.

Про це стало відомо з доповіді заступниці Одеського міського голови Світлани Бедреги під час засідання виконкому. 

Планують закупити 4,5 тисячі комплектів і зимового, і літнього одягу. У міській раді запевняють, що цей одяг призначений не для муніципальної варти, а виключно для територіальної оборони Одеси та добровольчих формувань.

Однак згідно з презентацією Світлани Бедреги, загальна сума лише одягу складає майже 80 мільйонів гривень. 4,5 тисячі комплектів зимового одягу коштуватиме 57 мільйонів гривень, а саме 500 для добровольчих формувань за дев'ять мільйонів гривень та 4 тисячі - для тероборони за 48 мільйонів. Один зимовий комплект буде складатись із зимової вітровологозахисної куртки, утеплювача, штанів, взуття, білизни, перчаток, шапки та шкарпеток.

4,5 тисяч комплектів літньої форми коштуватимуть 22,5 мільйонів гривень. Комплект складається з легкої форми, берців та футболки.

Крім того, в наступному році в Одесі планують запустити програму щодо соціального захисту для військовослужбовців та їхніх родин, яка передбачає виділення понад 43 мільйонів гривень.

В рамках цієї програми передбачається забезпечення протезами, надання послуг з професійної адаптації, послуги з психологічної реабілітації військових, надання допомоги дітям загиблих військовослужбовців тощо. 

За словами Світлани Бедреги, це абсолютно новий напрямок роботи, тому суми орієнтовні і в подальшому до програми можуть бути внесені зміни.

Загалом протягом засідання члени виконкому розглянули майже три десятки питань порядку денного, зокрема про затвердження бюджету міста на 2023 рік.

Також Виконавчий комітет встановив тарифи на послуги з вивезення сміття для споживачів Одеси. Йдеться про послуги компаній, які вивозять сміття у Київському та Суворовському районах міста.

Як відбулось засідання можна побачити також на світлинах кореспондентів ІзбірКома та на відеозаписі засідання.

Поділитися