26 серпня 2022 р. 10:02

Одеський муніципалітет придбав минулого року для сиріт три квартири за понад 2 мільйони

Одеський муніципалітет придбав минулого року для сиріт три квартири за понад 2 мільйони

Управління капітального будівництва Одеської міської ради у 2021 році придбало три квартири в житловому будинку, розташованому за адресою: Одеса, вулиця Михайла Грушевського, 39/3, на суму 2 мільйони 753,8 тисяч гривень, для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Відповідна інформація міститься у звіті про хід виконання в 2021 році Міської цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із їх числа та багатодітних сімей, які виховують п’ятьох та більше дітей, на 2021-2022 роки. 

Цей звіт взяв до відома Виконавчий комітет Одеської міської ради на дев'ятихвилинному засіданні 25 серпня. 

Управління придбало:

  • однокімнатну квартиру № 9 загальною площею 38,6 кв. м, житловою площею 19,6 кв. м; 
  • однокімнатну квартиру № 24 загальною площею 37,5 кв. м, житловою площею 16 кв. м; 
  • однокімнатну квартиру № 84 загальною площею 38,5 кв. м, житловою площею 19,8 кв. м.

Також Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради виплатив решту відсотків грошової компенсації особам, яким сплатили грошову компенсацію з державного бюджету у 2021 році на суму 1,5 мільйони гривень.

Тож разом на забезпечення житлом витратили 4 мільйони 253,8 тисячі гривень. Загалом програма у 2021 році передбачала фінансування в розмірі 20 млн 730 тис. грн. На виконання заходів Програми у 2021 році з бюджету Одеської міської територіальної громади затверджені бюджетні призначення у сумі 4 млн 730 тис. грн. Фактичне виконання та касові видатки Програми склало 4 млн 683,8 тис. грн за рахунок коштів бюджету Одеської міської територіальної громади.

Зазначимо, що про намір придбати три квартири ще у липні минулого року повідомляли на сесії міської ради. Тоді начальниця Служби у справах дітей Юлія Нікандрова повідомила, що у 2020 році на закупівлю квартир для дітей-сиріт було виділено 7 мільйонів гривень, однак квартири не були закуплені, бо в Управлінні капітального будівництва повідомляли, що не було пропозицій. 

У серпні 2021 року Управління капітального будівництва Одеської міської ради повідомляло про намір придбати за рахунок коштів субвенції державного бюджету та коштів Одеської територіальної громади шість квартир для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам. 

А у жовтні того ж року управління оголошувало про намір придбати багатокімнатну квартиру для розміщення дитячого будинку сімейного типу.

У березні 2022 року вихованців 33 дитячих будинків державного та сімейного типу, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських родин евакуювали з Одеської області.

Поділитися