02 лютого 2022 р. 13:45

Одеський міськДАБК судиться через будівництво в районі Ярмаркової площі

Одеський міськДАБК судиться через будівництво в районі Ярмаркової площі

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради позивається до суду на забудовника ділянки землі на причалі №195, що в районі Ярмаркової площі.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, перші спроби проводити будівельні роботи спеціалісти управління зафіксували ще в вересні 2020 року, коли територію огородили металевим парканом та розпочали будівництво нежитлових будівель.

В жовтні 2020 року було проведено комісійне обстеження території за даною адресою, і ми зафіксували спроби зведення залізобетонного фундаменту та конструкцій І поверху.

"Ще тоді ми направили листи до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження з внесенням відомостей до ЄРДР стосовно самочинного будівництва, а роботи вдалося зупинити", - зазначив посадовець.

У січні 2022 року інспектори виявили нову спробу виконання будівельно-монтажних робіт. 

"Інспектори та комісія виїзжали на місце 21 та 26 січня 2022 року. Вони встановили, що за даною адресою зводяться дві будівлі. Але під час проведення комісійного обстеження будівельні роботи не проводились, забудовник або його уповноважена особа були відсутні. Управлінням складено відповідний комісійний акт обстеження із залученням представників Департаменту земельних ресурсів та Суворовської районної адміністрації. ДАБК вживає необхідні заходи щодо подання позовної заяви до суду стосовно знесення самочинно збудованих будівель та звільнення самовільно захопленої земельної ділянки", - зазначив Олександр Авдєєв.

Раніше інспектори Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зафіксували незаконний демонтаж несучих конструкцій будівлі колишньої Новобазарної синагоги на вулиці Ольгіївській, 14. 

Консультативно-дорадча комісія Управління державного архітектурно-будівельного контролю відмовила у дозволі на капітальний ремонт фасаду будівлі "Дитячої міської поліклініки №6", що на проспекті Глушка, 32а.

Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у грудні 2021 року перевірив 49 об'єктів будівництва та оштрафував порушників на 700 тисяч гривень. 

У листопаді 2021 року Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у листопаді перевірив 69 об'єктів будівництва та оштрафував порушників на 2,7 мільйона гривень.

Поділитися