14 липня 2022 р. 10:46

Одеських енергопостачальників перевірять через скарги клієнтів

Одеських енергопостачальників перевірять через скарги клієнтів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішила за зверненнями споживачів позапланово перевірити 14 операторів систем розподілу, серед яких акціонерне товариство "ДТЕК Одеські електромережі".

Про це повідомили у пресслужбі НКРЕКП. 

Такі рішення були прийняті Регулятором 12 липня 2022 року на своєму засіданні. Підставою для проведення перевірок стали звернення та скарги як побутових, так і непобутових споживачів про незадовільне надання вказаними підприємствами послуг у сфері електроенергетики.

Основними порушеннями, що допускали згадані оператори систем розподілу у відносинах зі споживачами, стали такі:

  • необґрунтоване припинення електропостачання споживачу;
  • недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії;
  • недотримання процедури приєднання до електричних мереж, зокрема, порушення під час надання послуги зі стандартного приєднання до електромереж системи розподілу;
  • недотримання затверджених Регулятором показників якості електропостачання;
  • недотримання правил комерційного обліку електричної енергії тощо.

Зазначимо, у лютому цього року комісія вже повідомляла про намір провести перевірку акціонерного товариства. 

У січні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала чотирьох операторів системи розподілу (ОСР) електроенергії на 595 тис. гривень через скарги на своєчасність надання послуг з підключення до мережі.

Тоді регулятор провів перевірки підприємства з експлуатації електричних мереж АТ "ДТЕК Одеські електромережі", ПАТ "Центральна енергетична компанія", Укрзалізницю та ПАТ "Черкасиобленерго".

Це вже не перший випадок штрафу одеського електропостачальника. Так, влітку «ДТЕК Одеські електромережі» оштрафували на 170 тисяч за порушення ліцензійних умов.

Поділитися