05 березня 2022 р. 19:22

Одеські залізничники демонструють героїзм

Одеські залізничники демонструють героїзм

Одеська залізниця повідомила про одразу декілька героїчних вчинків наших залізничників. Цього разу - без прізвищ на публіку, але всі вчинки зафіксовані, і коли ситуація владнається - імена будуть озвучені.

За кожним цим вчинком - люди, які просто виконували свою роботу. Але робили це в умовах самопожертви, попри кулі над головою та бомби, які летіли з повітря.

Так, машиністи з депо Христинівка в умовах бойових дій, блискавично зреагувавши на ситуацію, вивели три дизель-поїзди з Миколаєва. Врятував їх для України.

Машиніст та помічник машиніста дизель-поїзда з депо Одеса-Застава, проявивши мужність, керували дизель-поїздом з Одеси до Львова, здійснюючи евакуацію пасажирів. Перед цим потяг вдалося витягнути з Бесарабії, де він ризикував бути відрізаний.

Монтер колії з підрозділу «Одеська дистанція колії» при обході шляху знайшов встановлену диверсантами вибухівку та попередив військових.

Один з керівників депо Миколаїв та машиніст-інструктор в умовах бойових дій, під час артилерійських обстрілів та бомбардування Миколаєва організував виведення близько 50 одиниць тягового рухомого складу, у тому числі американський тепловоз "Тризуб" та всі тепловози 2ТЕ-10. Їх перемістили з Миколаєва. Наступного дня було ще евакуйовано відновлювальний поїзд по станції Миколаїв – Сортувальна. 

Машиніст-інструктор по депо Миколаїв попри бомбардування Херсона, вивіз всі тепловози серії  2ТЕ-10 та ЧМЕ-3.

Машиніст-інструктор депо Миколаїв під час артилерійських обстрілів виводив тепловози депо "Тризуб" та 2ТЕ-10 з Миколаєва.

Заступник начальника дистанції та електромеханік під обстрілами та бомбардуваннями проводили оперативні перемикання та забезпечили подачу живлення.

І це - лише декілька з безлічі прикладів. Керівникам філій УЗ доручено всі випадки героїзму залізничників фіксувати для подальшого нагородження.

Поділитися