09 травня 2022 р. 19:47

Одеські тероборонівці відкопали античні амфори

Одеські тероборонівці відкопали античні амфори

Бійці 126 бригади територіальної оборони Одещини відкопали античні амфори під час фортифікаційних робіт. 

Про це повідомив керівник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Сергій Гуцалюк

"Співробітники Південного міжрегіонального відділу Українського Інституту національної пам'яті щиро вдячні командуванню та бійцям 126 бригади Тероборони Одещини за дбайливе ставлення до культурної та історичної спадщини і скарбів нашого народу. Під час проведення фортифікаційних робіт бійцями одного з підрозділів бригади під Одесою, було знайдено античні амфори, котрі днями будуть передані командуванням до Одеського національного археологічного музею", - написав він.

Нагадаємо, в Україні зберігається загроза ракетних ударів, особливо з Чорного моря. Росія зосередила в акваторіях до 50 крилатих ракет типу "Калібр".

Раніше Одеську область за добу ворог атакував ракетами дев'ять разів, переважно із застосуванням авіації.

Шість ракет знищили сили протиповітряної оборони, проте ті, що збити не вдалося, пошкодили в області електропідстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку.

Ввечері 8 травня голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що через обстріл та пошкодження електропідстанції без світла залишилися шість населених пунктів. 

На жаль, є постраждалі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися