24 червня 2022 р. 09:42

Одеські теплопостачальники планують повністю забезпечити лічильниками будинки до початку сезону

ФОТО: Одеська міська рада

(ФОТО: Одеська міська рада)

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" планує завершити встановлення лічильників тепла в будинках міста, які воно обслуговує та де лічильників немає, до початку опалювального сезону 2022-2023. 

Про це повідомила директорка КП Ганна Познякова

За її словами, відповідні кошти передбачені в бюджеті міста, проте наразі в КП чекають на ухвалення Кабінетом Міністрів України змін до постанови уряду, яка обмежує видатки. 

"Незважаючи на воєнний стан у країні та агресію російської федерації, КП "Теплопостачання міста Одеси" розпочало підготовку до опалювального сезону. Проводяться регламентні роботи із заміни ділянок теплових мереж, триває підготовка котелень, при цьому близько 30% котлів пройшли модернізацію. Також проводиться поточний і капітальний ремонт обладнання центральних теплових пунктів, у планах на початок сезону - встановити теплолічильники в тих будинках, де їх ще немає", - зазначила Ганна Позднякова. 

Готують житлові будинки до опалювального сезону і співробітники керуючих компаній міста.

"Є графік необхідних планових робіт, і ми його дотримуємося", - зазначив заступник директора Департаменту міського господарства Одеської міськради Віталій Цуркан. 

Нагадаємо, Комісія з питань планування, бюджету та фінансів Одеської міської ради у травні спрогнозувала зменшення обсягу місцевого бюджету за оптимістичними розрахункам на 20-25%. 

Раніше Міністерство розвитку громад та територій України погодило нову схему теплопостачання Одеси, яку розробили минулого року. 

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеса" припинить обігрівати приміщення абонентів з 1квітня 2022 року завершивши опалювальний сезон.

Поділитися