12 листопада 2022 р. 15:03

Одеські моряки мітингували через проблеми із виїздом за кордон

Одеські моряки мітингували через проблеми із виїздом за кордон

Група моряків мітингувала в Одесі 12 листопада, вимагаючи вирішити проблему із небажанням представників військкоматів надавати їм дозволів на тимчасовий перетин кордону.

Як повідомили ІзбірКому в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, під час мітингу двох чоловіків доставили до районного відділку поліції для з'ясування особистості. 

У свою чергу, представник Української асоціації моряків Володимир Артамонов зазначив, що затримані не мають відношення до моряків. Щодо одного із затриманих він повідомив, що цей чоловік намагався дискредитувати протест моряків, відмовлявся надати правоохоронцям документи, кидався на них та вів себе зухвало. 

Також Володимир Артамонов повідомив, що працівники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) регулярно відвідують мітинги моряків та видають учасникам повістки. 

"Вони, звичайно, мають на це право, але я не розумію, для чого вони це роблять, адже ми, коли оформлюємо дозволи, постійно приходимо до військкоматів. Минулого разу вони видали близько 30 повісток й інші учасники мітингу розійшлися, бо це був моральний тиск", - наголосив Володимир Артамонов.   

Цікаво, що за ствердженням учасників акцій протесту, проблеми із отриманням таких дозволів виникають в моряків саме на півдні.

Моряки вже збираються вчетверте на мітинг з приводу отримання відповідних документів після прийняття у вересні постанови Кабміну та підписання алгоритму видачі документів Генштабом наприкінці жовтня. 

У жовтні Одеська обласна військова адміністрація звернеться до Генерального штабу Збройних сил України із пропозиціями до проєкту алгоритму оформлення дозволу для виїзду моряків за кордон.

10 жовтня понад 20 моряків зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Одесі, аби записати звернення до Міністерства оборони щодо проблем із виїздом за кордон. Моряки скаржаться, що через бюрократію у військових їм не надають дозволів, які передбачає постанова Кабінету Міністрів України,

Поділитися