24 січня 2022 р. 10:49

Одеське управління ДАБК поскаржилося міністру розвитку громад на забудовника

Одеське управління ДАБК поскаржилося міністру розвитку громад на забудовника

Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради поскаржилося міністру розвитку громад та територій України Олексію Чернишову на товариство з обмеженою відповідальністю "Ханбер Трейд".

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. 

Як зазначають у мерії, за інформацією, що міститься на інтернет-ресурсах, за адресою: Люстдорфська дорога ріг вул. Академіка Філатова, - планується розмістити шість багатоповерхових будинків від семи до 25 поверхів. Причому на місці запроєктованого дитячого садка рекламується ще один багатоквартирний житловий будинок.

В ДАБК наполягають, що щільність забудови перевищує нормативну, а також не передбачено улаштування транспортної розв’язки та необхідних об’єктів соціальної інфраструктури. Це в свою чергу є порушенням Державних будівельних норм щодо інсоляції, щільності забудови, охорони праці під час виконання будівельних робіт та протипожежних відстаней.

Наразі на цій ділянці зведено два житлових будинки та розпочато будівництво третього. 

Водночас між ВАТ «Одесаобленерго» (нова назва – АТ «ДТЕК Одеські електромережі») та ТОВ «ХАНБЕР ТРЕЙД» 16 серпня 2018 року укладено договір про приєднання до електричних мереж та видано технічні умови до електричних мереж з величиною максимального навантаження 1тис. 750 кВт.

У вказаних технічних умовах передбачено, що замовник, ТОВ «Ханбер Трейд», зобов’язаний розробити проєкт зовнішнього та внутрішнього електропостачання об’єкта, погодити документацію з АТ «ДТЕК Одеські електромережі» та оплатити розраховану на підставі погодженої проєктної документації вартість послуги, а виконавець – приєднати до мереж після оплати.

Забудовник розробив проєктну документацію та надав на погодження до «ДТЕК Одеські електромережі». Проєктна документація 4 січня 2022 року із зауваженнями була повернута замовнику на доопрацювання.

Нагадаємо, департамент комунальної власності Одеської міської ради провів аукціон з продажу нежитлових приміщень першого та другого поверхів загальною площею 565,5 квадратних метрів, які розташовані за адресою вулиця Дідріхсона, 3. Переможцем стало ТОВ "Ханбер Трейд".

За даними Міністерства юстиції, наразі засновником ТОВ є Публічне акціонерне товариство "Закритий недиверсіфікований венчурний корпоративний інвестаційний фонд "Ханнер-Схід". Але у 2016 році співвласником компанії був чинний перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський. 30 червня того року депутати Одеської міської ради 47-ма голосами підтримали рішення про надання в оренду, постійне користування земельних ділянок юридичним особам, фізичним особам – підприємцям. 

Поділитися