03 лютого 2022 р. 11:57

Одеське міськДАБІ просить київських колег перевірити будівництво, з якого виштовхали журналістів

Одеське міськДАБІ просить київських колег перевірити будівництво, з якого виштовхали журналістів

Управління державної архітектурно-будівельної інспекції Одеської міської ради звернулося до Державної інспекції архітектури та містобудування з проханням перевірити будівництво житлового комплексу "Олексіївський" в Товарному провулку.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, до управління звернулися місцеві жителі з приводу будівництва біля їх будинку в Товарному провулку. Вони просили провести перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, однак згідно з даними Реєстру будівельної діяльності 16 грудня 2020 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією України виданий дозвіл на виконання будівельних робіт на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом.

Отже, ця будівля відноситься до класу наслідків СС3, тож перевірки може проводити тільки Державна інспекція архітектури та містобудування.  

Замовник будівництва: ТОВ "Редіон груп", а  генеральний підрядник: ТОВ «Девелоперська компанія «Материк».

Нагадаємо, одеські поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на будівельному майданчику, зокрема правоохоронці внесли відомості за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Йдеться про інцидент, що стався зі знімальною групою телеканалу Odesa.LIVE.  

В грудні 2021 року відбулося два засідання з приводу нападу на знімальну групу ТК "Думська.ТВ" восени на Лузановці. Також у грудні журналісти телеканалу "Думська ТВ" повідомили про напад з боку продавця піротехніки, який продавав її неповнолітнім, та погрожував журналістам ножем.

Поділитися