26 липня 2022 р. 21:00

Одеське добровільне формування цивільного захисту вчилося ліквідувати наслідки ракетних ударів

Одеське добровільне формування цивільного захисту вчилося ліквідувати наслідки ракетних ударів

В Одеській міській раді створено добровільне формування цивільного захисту, до якого увійшли одесити, більша частина з яких вже брала участь у рятувальних роботах.

Як зазначають в мерії, це члени Асоціації добровільних пожежників України, організації "Мотохелп", волонтери та співробітники Червоного Хреста, кінологи, дигери та альпіністи. 

Для відпрацювання навичок реагування в умовах воєнного часу провели чергове навчальне заняття "ліквідація наслідків ракетного удару". 

Тренування здійснювалися із залученням спеціальної техніки, а також транспортних засобів, які були передані Одесі містами-побратимами. 

"Ми задіюємо всі можливі форми і методи для підняття рівня кваліфікації та злагоджених дій наших добровольців. Вони проходять велику кількість занять, які проводять як наші фахівці, так і залучені: медики, рятувальники, психологи", - наголосив директор департаменту муніципальної безпеки Віктор Кузнєцов.

Зазначимо, що ракетні удари по Одеській області відбуваються регулярно. Ворог, схоже, змінює тактику, застосовуючи авіацію здалека. Вранці 26 липня російська федерація завдала ударів по Одеській області в районі Затоки з 13 літаків.  

Вдень 23 липня дві ворожі російські ракети влучили в Одеський морський торговий порт. Зазначимо, що останнього разу ворог влучав по приватним будинкам на Одещині 19 липня, коли кораблі чорноморського флоту російської федерації вночі вдарили по Одеській області сімома ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа. Через обстріл Одеси розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

15 липня в ОК "Південь" повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися